על הפודיום
סדנאות לבניית מסרים והכנה לפרזנטציות
סדנאות והדרכה לעמידה מול קהל ולהעברת מסר מדויק, מעניין ומסקרן. הסדנאות כוללות הכנת המידע המילולי: הטקסטים, הסיפורים, התשובות לשאלות, הכנת דיון וכד', כמו גם תרגול, הדגשים לשפת הגוף, וההיבט הבלתי מילולי בתהליך התקשורת. בנוסף יתקיים תרגול מעשי באמצעות צילום וידאו וקבלת משוב עם עותק מצילומי התרגול.
על הקשר שבין מסרים למרק עוף?
לפני כמה שנים, כשהעברתי סדנה לקצינים בפו"מ. כשהגענו לדבר על מה זה מסר מילולי, איך בונים מסרים, כיצד מדייקים אותם ומצליחים לחבר כמה מילים כך שייצרו משפט מובנה שמעביר מידע או רעיון או אמירה, פתאם צץ לי רעיון ואמרתי להם:
אתם יודעים משהו, לבנות מסר זה כמו להכין מרק עוף.
כנראה שהיינו אחרי חג כזה או אחר, וגם זה לא כזה משנה כי אצלי בבית אוכלים את המרק המדובר גם ב40 מעלות באוגוסט.
אז איך מתחילים?
כמו במרק עוף.
תזרקו כל מה שיש לכם בראש על הנושא שעליו אתם מדברים, הכל, ממש הכל, תתחילו לצמצם ולמקד.
תנסחו מחדש משפטים ותדייקו את המחשבות עד שכבמטה קסם ייצא משפט אחד של עד 10 מילים אם אפשר, שיגדיר הכל והוא יהיה בדיוק זה.
בשלב הבא נעבור לתכנן ולחשוב איך להעביר את המסר. איך להמחיש אותו, איך לשקף אותו לקהל, באילו טכניקות ובאיזו העמדה.
ואם נחזור למרק שלנו, ממש כמו שמוסיפים למרק עוף צח שקדי מרק או קרעפלך כדי להעשיר ולייצר חוויה, כך נרצה להעביר מסר חזק וטוב שישפיע, ישכנע ויהיה משמעותי למי ששומע אותו ונתבל אותו בתמונה, סרטון, הדגמה או כל דבר שיעזור לשומע להפנים, להבין ולפעול.
הכנה לראיונות עבודה גם בזום
הכנת מועמדים לראיונות עבודה :תשובה של 30 שניות מדויקות לשאלה הכי נפוצה - ספר לי על עצמך, הכנה למענה על שאלות והעברת המסרים המתאימים לראיון הספציפי. תוך הבנת ותרגול משמעויות שפת הגוף בראיון עבודה: לחיצת יד, קשר עין, יציבה הבעות פנים ועוד. יצירת בולטות על פני מועמדים אחרים באופן הצגת ההתאמה והרלבנטיות לתפקיד.
ראיון עבודה הוא אתגר בכל מצב. בזום הוא הופך להיות אתגר גדול עוד יותר. הקושי הוא לא רק במרחק, לא להיות פנים מול פנים, ולהסתכל בעיניים של המראיין ולהרגיש אם הראיון זורם טוב או לא. הוא גם ביכולת הבעה שלנו דרך המסך ובדרך שבה נגרום למי שמראיין אותנו להרגיש. אבל הכל פתיר ואפשר להצליח מאד ולעבור ראיונות עבודה בזום בהצלחה . בזום הזמן קצר יותר מהפגישה פרונטלית, חייבים להיות ממוקדים ומרוכזים. לדעת להציג את עצמנו בדקה אחת מדוייקת,מסקרנת ורלבנטית לתפקיד. להכין את המקום בו נתראיין שישדר מקצועיות וינסה לתת למראיין את הרושם הכי טוב של מי אנחנו וכמה נתאים לו לתפקיד. התלבשו כמו לראיון פרונטלי בדיוק, מכובד ונקי (בלי שרשראות גדולות או חולצות צבעוניות ומקושקשות ).
החוכמה היא להצליח לייצר תקשורת טובה ונעימה עם המראיין וכן אפשר לעשות את זה גם בזום או בכל דרך אחרת של תקשורת מרחוק. הקשיבו למראיין, הנהנו עם הראש להבנה, שקפו לו משפט או שניים ממה שאמר, שאלו שאלות כשמתאים, חייכו ונסו לשדר נינוחות ובטחון.
ראיון עבודה בזום יכול להיות אירוע טיפ טיפה מלחיץ, אבל אם מתכוננים ומכירים את הפורמט זה עוזר להרגיש נוח ולצלוח את המשימה בהצלחה.
אז הנה 3 טיפים מנצחים:
1. תכינו את משפט הפתיחה שלכם, זה שתמיד מביך להתחיל איתו, זה שלרוב צריכים לספר על עצמנו ב30 שניות. שם ושם משפחה, משהו נחמד על עצמכם (תחביב או משהו על המיקום שלכם בזום או הקשר לסיטואציה של הקורונה) תתכוננו על המשפט ונסו לדבר טבעי ולא להקריא מדף.
2. וודאו שהרקע מכובד ומקצועי- שבו במקום שישדר משהו עליכם כאילו אתם כבר בתפקיד לו אתם מתראיינים. שיראה למראיין איך תראו בפגישה עסקית או במשרד. וכמובן לבוש בהתאם. לא חליפת שלושה חלקים אבל בהחלט הולם למעמד.
3. הדגישו איך אתם רלבנטיים לתפקיד - מה בנסיון שלכם והכישורים שלכם תואם את מה שהמראיין מחפש. זכרו - זה לא רק מה אתם רוצים להגיד זה גם מה חשוב למראיין לשמוע.
הרצאות קצרות וממוקדות
כתיבת והכנת הרצאות קצרות. כיצד ליצור מיקוד ודיוק בהעברת הסיפור באופן שיניע לפעולה, יעורר מחשבה, ישכנע ויהווה השראה.
איך לפתוח מצגת ומה להגיד במשפט הראשון?
יש לכם מחר הרצאה, נאום, מצגת או שיחה חשובה בעבודה? תכננו את 3 הדקות הראשונות, הדקות הראשונות שלנו מאד חשובות ואף קריטיות לרתום את הקהל, לסקרן, לרמוז כמה חשוב הנושא שעליו נדבר.
בזמן קצר אנחנו רוצים לייצר חוויה וכבר לגרום לאנשים ששומעים אותנו שמה שנדבר עליו הוא מאד חשוב עבורם ורלבנטי להם.
תמדדו את הזמן בשעון חול, סטופר או כל דבר. כי אם לא נעשה טוב את הדקות הראשונות הקהל עלול לזפזפ אותנו או לפנות לעסוק בדברים אחרים.
יש מגוון דרכים לפתיח חזק ומסקרן: שאלה, נתון סטטיסטי, הפעלה של הקהל או סיפור אישי שמחבר רגשית את מי ששומע וכבר מתחיל להניע אותו לפעולה.
ותזכרו, לא משנה איך פתחתם את הדברים שלכם, תעשו את זה כמו שקרמבו ממבצע סבתא אומר: אתה מתחיל הכי מהר שלך ולאט לאט אתה מגביר.
שיפור מיומנויות תקשורת בינאישית
מפגשי יעוץ אישיים במטרה לשפר ולשכלל את מיומנויות ההתנהלות שלנו מול עובדים ומנהלים באמצעות הבנת : סגנונות תקשורת, חוזקות וחולשות אישיות, הצבת יעדים לשיפור מיומנויות תקשורת.
כתיבה והכנה לנאומים בעברית ובאנגלית
כתיבת חומרים מקצועיים כגון: נאומים, מפגשי עובדים, הרצאות, מכרזים וכד'.
כל מפגש שלנו עם קהל הוא הזדמנות. לחדש , לסקרן, ללמד משהו חדש, לשתף במידע. סוד ההצלחה הוא בתכנון, הכנה נכונה של החומר , הנגשה שלו לקהל בדרך האפקטיבית ביותר ותרגול לפני .
עמידה מול קהל ומצלמה
אני מאמינה שכל אחד מאיתנו יכול להיות דובר טוב יותר, כריזמטי ומשמעותי למי ששומע אותו.
אני מאמינה שתקשורת טובה יכולה לסייע לנו המון ביצירת מערכות יחסים עסקיות ובינאישיות .
אם נשפר את מיומנויות התקשורת שלנו נוכל להצליח יותר, בפגישות עסקיות, במצגות, בשיחות עם המנהלים שלנו, בשיחות משוב לעובדים, בראיונות עבודה וגם בחיים האישיים, נבסס את הנוכחות שלנו ונגיע לתוצאות
עיסקיות טובות יותר.
יחד נעבור תהליך שיסייע לכל אחד מכם לשפר ולייעל את הדרך שבה אתם מציגים, מעבירים מסרים ומבססים את הנוכחות שלכם במפגשים תקשורתיים כאלה ואחרים.
הסדנאות שלי יכשירו אתכם לעמידה מול קהל ולהעברת מסר מדויק, מעניין ומסקרן.
הסדנאות כוללות הכנת המידע המילולי: הטקסטים, הסיפורים, התשובות לשאלות, הכנת דיון וכד', כמו גם תרגול, הדגשים לשפת הגוף, וההיבט הבלתי מילולי בתהליך התקשורת. בנוסף יתקיים תרגול מעשי באמצעות צילום וידאו וקבלת משוב עם עותק מצילומי התרגול.